4 Diëten die zeker zullen werken

Je hebt misschien al van alles geprobeerd om af te rekenen met overgewicht. Maar op de een of andere manier wil het maar niet lukken. Je kunt proberen wat je wil, maar dieet na dieet leidt toch weer tot een negatief resultaat. De kilo’s blijven zitten waar ze zitten. Doe je het dan niet goed? Ga je te snel of te langzaam? Wat is een goede vervolgstap?

Wanneer je zeker wil weten dat je af gaat vallen door middel van een dieet, hebben we hier 4 diëten voor je op een rijtje gezet waarmee jij gegarandeerd af gaat vallen. Het zijn stuk voor stuk bewezen diëten die je zullen helpen bij het verliezen van overgewicht.

 

Het Atkins-dieet

Robert Colemen Atkins is de grondlegger van het Atkins-dieet, dat over de hele wereld bekend en beroemd is. Vele mensen volgen vandaag de dag nog altijd dit dieet en vallen er ook goed mee af. Het Atkins-dieet is een van de eerste koolhydraatarme diëten en bant het gebruik van koolhydraten helemaal uit. Middels dieetschema’s, recepten en meer ga je aanwerken op een gezonder gewicht. Het Atkins-dieet helpt je ook met kant-en-klare producten zoals repen en shakes, die je zonder problemen aan je dieet toe kan voegen.

 

Het South Beach dieet

Arthur Agatston is een Amerikaanse arts en cardioloog die jarenlang onderzoek heeft gedaan naar menselijke voeding en overgewicht. Zijn conclusie: als mensen meer eiwitten eten en minder koolhydraten, vallen ze sneller af én – beter nog – komen ze minder snel aan. Het South Beach dieet (gebaseerd op Miami South Beach) was geboren en helpt vandaag de dag nog vele duizenden mensen met het behalen van hun streefgewicht. Het South Beach dieet bevat schema’s en recepten die je helpen om eiwitrijk en koolhydraatarm te eten en te drinken. Op die manier is het zeker mogelijk om in korte tijd je streefgewicht te bereiken.

 

Het Dukan dieet

Een ander eiwitdieet bij uitstek is het dieet dat ontworpen werd door de Franse arts en cardioloog Pierre Dukan. Hij ontwikkelde in Frankrijk een dieetrage die zijn weerga niet kent. Over de hele wereld wordt het Dukan dieet gebruikt door mensen met ernstig overgewicht. Door het eten van meer eiwitten en het bereiden van eiwitrijke recepten (die Dukan allemaal met je deelt) kun je je streefgewicht afdwingen. Pierre Dukan was ook een van de eerste dieetgoeroe’s die verklaarde dat afvallen ook lekker moet zijn en je gewoon moet kunnen blijven eten en drinken, welk dieet je ook volgt.

 

Het Dash dieet

Het Dash dieet is een rage in de Verenigde Staten en doet veel meer dan je alleen helpen bij het afvallen. Door richtlijnen te geven in voeding, recepten die “Dash” zijn kunnen mensen afrekenen met overgewicht. Maar ook werken ze toe op een gezonder cholesterol, een lagere bloeddruk en een gelukkiger gevoel. Het Dash dieet kent vooral in de Verenigde Staten veel volgers en begint langzaam meer over te waaien naar Europa. In Nederland is het Dash dieet nog relatief onbekend. Het heeft wel veel overeenkomsten met bijvoorbeeld het koolhydraatarme dieet en Paleo (een andere dieetvorm, die we in dit artikel niet benoemen).