Weegschaal

8 afvallen tips om snel af te vallen!

Het is weer zover…je favoriete jeans krijg je niet meer dicht. Vervelend, maar echt niet het einde van de wereld. Je kunt er wat aan gaan doen, door meer te gaan bewegen en op een gezonde manier gewicht kwijt te raken. Je wilt toch zeker een kilo of vijf kwijt. Dan is rap afvallen een goede optie, als het maar op een verantwoordde wijze gebeurd. De tijd van brood- en sherry-diëten zijn we wel zo langzamerhand ontgroeid. Helemaal uit de tijd. Wil je gezond en op een vlotte manier afvallen, dan zijn er een aantal mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat je binnen korte tijd die lievelingsbroek weer aan kunt, zonder gesjor over heupen en buik.

 

Snel afvallen

Je wilt op een gezonde manier wat kilo’s kwijt, maar wel een beetje snel. Een snel afvallen dieet kan de oplossing zijn. Bijvoorbeeld het koolhydraatarme- of beperkte dieet.  Dit kan zeker een hulpmiddel zijn om snel af te vallen. Koolhydraatarm eten is eigenlijk geen dieet maar een levenswijze. Niet van plan om levenslang geen koolhydraten meer te eten? Maar wel een paar weken geen brood, pasta, rijst of aardappels? Dan is een koolhydraatbeperkt dieet misschien een goede manier om in korte tijd wat kilo’s kwijt te raken. Bij dit dieet worden koolhydraten vervangen door eiwitten en vetten, die dan functioneren als brandstof. Snel afvallen is met dit dieet verzekerd. Nog een tip om snel af te vallen is de;

Sapvastenkuur

Een sapvastenkuur bestaat uit sapjes van groentes en fruit. Meestal duurt zo’n dieet een dag of drie maar dat kan ook wel 7 dagen zijn. Te veel fruitsap heeft wel weer tot gevolg dat je te veel suikers binnen krijgt. Daar kom je weer van aan. De sapkuur ontgift je lichaam en je voelt je na een aantal dagen weer helemaal gezond en fit. Ook val je zomaar een aantal kilo’s af. Niet te snel weer vast voedsel gaan eten. Kleine beetjes tegelijk. Een sapvastenkuur kun je, wanneer je gezond wilt afvallen een paar keer per jaar doen.

 

Gezond afvallen

Om gewicht te verliezen is het verstandig dit op gezonde wijze te doen. Het is mogelijk, ook wanneer je over een week nou net dat jurkje aan wilt trekken wat eigenlijk te krap zit. Snel afvallen en wel meteen. Probeer een beetje na te denken en ga niet direct pillen slikken of jezelf uithongeren. Er zijn prima alternatieven waar je 3 kilo per week mee kunt kwijtraken. Het koolhydraatbeperkt dieet is er daar één van maar ook het;

Mediterraan dieet

Je stopt met het eten van brood, zuivel en voedsel wat is bewerkt. Alleen nog maar onbewerkte voeding eten zoals roomboter, olijfolie, vis, noten, groenten en fruit. Mensen die dit dieet volgen hebben veel minder last van hart-en vaatziektes en blijven op gewicht. Deze manier van afvallen kun je bestempelen als gezond afvallen. Het gaat wat langzamer, maar de kilo’s blijven wel weg.

Raw-food dieet

Dit dieet is gemakkelijk te volgen. Je hoeft niet lang in de keuken te staan want er wordt niks gekookt. Groentes worden alleen maar rauw geconsumeerd. Zaden en noten horen ook in dit dieet thuis. Op de lange duur ga je wel bepaalde stoffen missen. Je valt er natuurlijk wel vanaf maar dit dieet moet echt bij je passen. De meeste mensen willen toch af en toe iets warms eten.

Paleodieet

Dit dieet heeft geen toegevoegde suikers en andere stoffen. Onbewerkt voedsel wat mensen in de oertijd ook aten. Om het afvalproces te versnellen, kun je een aantal vastendagen inplannen.

 

 

Afvallen tips

Op een gezonde manier vet verliezen is eigenlijk afvallen op de lange termijn. Niet in één week 5 kilo kwijt willen. Deze kunnen er, wanneer je even niet oplet, zo weer aan zitten. Toch een 8-tal afvallen tips, om snel wat kwijt te raken. Zo heel af en toe is dit niet erg maar doe je dit vaak dan kan dit schadelijk zijn voor je lichaam.

  • Een darmspoeling
  • Ga vasten
  • HCG-dieet
  • Limonadedieet
  • Een weekje detoxen
  • Calorieën tellen
  • Veel, heel veel bewegen
  • Waterdieet

 

Van darmspoelingen tot waterdieet

Een darmspoeling zorgt ervoor dat alle aangekoekte ontlasting en andere giftige stoffen uit de darmen worden verwijderd. Sommigen vallen er ook een aantal kilo’s vanaf. Het moet wel op de goede manier gebeuren. Heb je altijd last van een opgeblazen gevoel, constipatie en/of winderigheid, dan kan een darmspoeling een uitkomst zijn. Overweeg daarna wel om anders te gaan eten. Opgeblazen gevoel etc. kan door verkeerde eetgewoontes komen. Ga je calorieën tellen dan moet je goed op de hoogte zijn hoeveel calorieën producten die je eet bevatten. Ook de hoeveelheid calorieën die je verliest met lichaamsbeweging zijn belangrijk om te weten.

Ga je afvallen, dan zal ongeveer 20% van wat je kwijt raakt komen door beweging. Veel bewegen en sporten is dus goed om kilo’s te verliezen. Ook wordt je lichaam er strakker van. Alles komt beter in proportie, vooral wanneer je wat krachttraining gaat doen in de sportschool. Een waterdieet betekent niet, dat je alleen maar water drinkt. Het doel is om 2 liter koud water te drinken, tussen de maaltijden door. Ga nóóit alleen maar water drinken als dieet. Dit is gevaarlijk en je komt nadien sneller aan door een vertraagde stofwisseling.

Het vastendieet is voor veel mensen bijna niet te doen. Vrouwen mogen 500 calorieën en mannen 600. Wil je snel afvallen kijk dan of dit dieet wel echt geschikt is voor jou. Mensen die veel sporten en in beweging zijn lopen al snel vast met dit dieet.