Koolhydraatarm kookboek “De Afslank receptenbijbel”

In diëtend Nederland en België circuleert al een tijdje het boek “de Afslank receptenbijbel” geschreven door drs. Oscar Helm. In dit boek wordt beloofd dat je snel buikvet kan verbranden, maar tevens op andere plekken vet kan laten verdwijnen. De wijze waarop? Gewoon door de recepten in dit boek te koken.

Nu was ik al een tijdje op zoek naar manieren om af te vallen en besloot ik de Afslank receptenbijbel een kans te geven. Ik bestelde het boek online, maar koos voor de fysieke versie. Een digitale versie is natuurlijk goedkoper en zelf uit te printen, maar ik hecht nog wel waarde aan een boek. Na het weekend lag het boek dan eindelijk op de mat.

 

Inhoud van de Afslank receptenbijbel

Dat het boek meer was dan een receptenboek was me op de website al beloofd. Maar het is wel heel veel meer dan dat, want de eerste 30 bladzijdes (geloof ik) gaan puur en alleen over voeding, afvallen, gezondheid, vetpercentage, gewicht, ingrediënten, koolhydraten, eiwitten enzovoorts. Begrippen die je zeer waarschijnlijk vaker gehoord hebt, maar waar je je nooit in hebt verdiept. Dankzij de Afslank receptenbijbel weet ik nu wel meer waar ik het over heb en weet ik ook welke factoren (in voeding en gezondheid) bepalend zijn voor het wel of niet afvallen. En dat was erg verrassend.

Verder staat het boek bomvol met recepten. In totaal meer dan 100 voor ieder moment van de dag en nog vele extra momenten, zoals desserts en tussendoortjes.

Bij mijn bestelling kreeg ik overigens ook nog enkele digitale boeken cadeau met nog meer recepten voor bij het sporten, voor tussendoor en als desserts. Ook erg handig en lekker.

Afslank receptenbijbel boek

Kern van het boek

De kern van de Afslank receptenbijbel richt zich op het minderen van koolhydraten. Je moet op zoek gaan naar alternatieven voor koolhydraatrijke voeding. Als je dat goed doet, kun je door alleen al anders te eten en te drinken veel gewicht verliezen. Dat heeft ermee te maken dat de slechte koolhydraten (suikers) niet worden opgeslagen als vet, maar dat je goede koolhydraten eet en die worden niet opgeslagen als vet.

In de recepten wordt dan ook alleen gebruik gemaakt van de goede koolhydraten. Desondanks blijven de recepten zoetig en hartig van smaak en valt het eigenlijk niet eens zo op dat je anders bent gaan eten.

De recepten variëren in moeilijkheid, maar ook de moeilijkste recepten zijn bij mij geluk. Je moet misschien af en toe eens dubbel lezen, maar dat is dan ook alles.

 

Belangrijkste vraag: werkt het?

Oscar Helm doet de belofte dat je door anders te eten en te drinken af kan vallen. 2 kilo per week zou haalbaar moeten zijn. Nu ben ik niet heel fanatiek begonnen, maar zes weken geleden (toen ik het boek aanschafte) woog ik 86,7 kilo en vandaag de dag weeg ik nog maar 78 kilo. Ik ben dus ruim 8 kilo verloren de afgelopen anderhalve maand. Het enige dat ik anders heb gedaan was anders te gaan eten, via dit schema:

Week 1 en 2 na aanschaf van het boek: koolhydraatarm ontbijt

Week 3: koolhydraatarm ontbijt en avondeten

Week 4 tot en met 6: koolhydraatarm ontbijt, koolhydraatarme lunch en koolhydraatarm avondeten

Zoals je kan lezen heb ik het dus opgebouwd en ben ik langzaam overgegaan op het vervangen van alle maaltijden (wat overigens niet noodzakelijk is). Verder deed ik niets anders dan nu: ben niet meer gaan bewegen of gaan sporten.

 

Probeer het zelf

Wil jij weten of de Koolhydraatarme Receptenbijbel van Oscar Helm iets voor jou is? Lees dan de informatie op zijn website en probeer het zelf.