cambridge dieet

Welk Cambridge dieet kies jij? Cambridge 500 Vs. Cambridge 800!

Je hebt veel diëten waarmee je supersnel af kunt vallen. De meeste van dit soort doen dit door je heel veel minder te laten eten. Hierdoor zal je snel vooruitgang boeken en vet verbranden als nooit tevoren. Het Cambridge dieet is het bekendste dieet wanneer het gaat om dit soort “low calorie” afvalplannen. Nu is het wel zo dat je bij het dieet van Cambridge kunt kiezen uit de Cambridge 500 en Cambrige 800. Beide methodes lijken al te verklappen wat het verschil is en dit klopt dan ook. Met de 500 krijg je namelijk tussen de 450-500 calorieën binnen op een dag, de 800 laat je dit aanvullen tot 750-800 calorieën. Beide geen vetpot vergeleken met de meeste andere diëten die er verkrijgbaar zijn.

Wat is het voor een dieet en hoe werk het?

Het Cambridge dieet werkt hoofdzakelijk met shakes, die er in veel verschillende smaken te krijgen zijn. De meest voor de hand liggende smaken zoals aardbei en banaan worden aangevuld met lekker avacado en koffieachtige shakes. Je kunt zo wel afwisselen en het zal dan ook voor de meeste wel lekker smaken. De manier waarop je gaat afvallen is een ander verhaal, het is namelijk een vrij zwaar dieet om te volgen. Het Cambridge dieet heeft namelijk weinig eten voor je in petto en hierdoor bevat het dan ook zeer weinig voedingswaarde. Dit is ook gelijk de reden waarom verschillende experts waaronder Degezondekeuze.nl waarschuwen voor dit soort diëten.

Kies voor jouw Cambridge dieet op basis van de verschillen

Je zal een keuze moeten maken tussen het Cambridge 500 en Cambridge 800 dieet. Hierbij moet je meenemen hoe actief jij bent en wat voor beroep + andere activiteiten je doet op een dag. Ben je iemand die in de bouw werkt en ’s avonds nog in de sportschool te vinden bent? Dan is het waarschijnlijk beter om voor het 800 dieet te gaan. Hier moet wel bij gezegd worden dat het sowieso beter is helemaal even niet aan sport te doen, omdat het Cambridge dieet te weinig voeding biedt om dit goed te kunnen uitvoeren zonder klachten.

Cambridge 500 dieet uitleg

Met deze vorm ga je je kortste route nemen naar gewichtsverlies. Je zal snel afvallen, maar daar tegenover staat dan ook dat je bijna niks eet. Dit maakt deze variant erg zwaar. 3 tot 4 maaltijden oftewel shakes zorgen voor niet meer dan 500 calorieën per dag. Niet veel en eigenlijk veel te weinig, zelfs als je wilt afvallen.

Voordelen van deze variant

• Supersnel afvallen, je gaat zeker in de beginfase van het dieet als een speer
• Indien de smaak je bevalt redelijk goede producten
• Je hoeft zelfs niks uit te puzzelen

Nadelen van deze variant

• Kans om toch weer zwaarder te worden omdat je lichaam niet goed reageert op dit soort diëten
• Hongergevoel en andere klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en moeheid komen veel voor met het Cambridge 500 dieet
• Ongemakkelijk en veel voeding bestaat uit kant en klare meuk
• Ongezond om zo weinig binnen te krijgen en het missen van belangrijke stoffen in je voeding

Cambridge 500 dieet ervaringen

Deze zijn over het algemeen wel erg slecht. Je hoort toch veel meer klacht betuigingen dan lofzang over dit dieet. Met name dat het toch uiteindelijk niet blijkt te werken samen met moeilijk te volgen door hongergevoel, hoofdpijn en buikpijn waardoor mensen die het dieet volgen vaak eerder stoppen. Zo hun geld kwijt zijn en nog steeds moeten afvallen. Erg jammer wanneer je er tijd en geld in investeert. Volgens velen die het gevolgd hebben dan ook geen aanrader.

Cambridge 800 dieet uitleg

Het enige verschil met Cambridge 500 is eigenlijk dat je met de Cambridge 800 dieet methode eten mag toevoegen. Tot ongeveer 800 calorieën. Hiermee ben je dus iets blijer tijdens het dieet doordat je maag net wat meer gevuld is. Je gaat evengoed snel afvallen, maar door de manier waarop is kent het naast het voordeel van minder hongergevoel toch ook de nadelen van het Cambridge 500 plan.

Voordelen van deze variant

• Het meer mogen eten dan de Cambridge 500 methode maakt het iets draagzamer
• Sneller afvallen wel te verstaan een pietsje minder dan de 500
• Ook bij de Cambridge 800 hoef je niet veel zelf te regelen en is alles kant en klaar

Nadelen van deze variant

• Eigenlijk alle nadelen die het Cambridge 500 dieet weight plan ook kent.

Cambridge 800 dieet ervaringen

Doorgaans zijn er iets minder negatieve reacties op het Cambridge 800 dieet, omdat deze wordt gestild door de extra maaltijd. Het lijkt weinig maar maakt toch wel een duidelijk verschil wanneer het gaat om hongergevoel. Niet dat je dit helemaal niet gaat krijgen want dat blijft. Het eten van minder dan wat je op een dag minimaal nodig hebt en dan zeker in deze mate zorgt altijd voor een knorrende maag.

Voor welk Cambridge dieet kies jij?

Nu je dit allemaal weet is het dan ook de vraag, voor welk dieet kies jij? Meer eten of keihard beuken? Of ben je helemaal af met het Cambridge dieet? En kies je voor een gezonder dieet? Laat het even op je inwerken en bepaal dan of je vast wilt houden aan bekendheid, of dat je een dieet wilt wat gewoon snel werkt maar wel op een gezonde manier waardoor jij je ook beter gaat voelen.

Cambridge dieet en conclusie!

Je kan er mee afvallen maar kies jouw dieet wijs. Het is niet alleen afvallen wat je doet maar voornamelijk ook gezonder worden. Je hebt er niks aan als je keihard afvalt maar je niet gelukkiger gaat voelen. Neem daarom ook altijd alle aspecten van het afvallen mee.